Boekenkasten

Zoek je een op maat gemaakte boekenkast uit Twente? Een op maat gemaakte boekenkast van Lansink Interieurmeesters uit Oldenzaal (Twente) geeft elke ruimte meer glans! Het biedt opslagruimte voor boeken, tijdschriften, souvenirs en andere belangrijke persoonlijke items. Naast zijn praktische functie voegt een boekenkast op maat ook een vleugje esthetiek en karakter toe aan elke ruimte. Wil je een boekenkast op maat laten maken voor jouw huis, lees hier dan meer over jouw op maat gemaakte boekenkast uit Oldenzaal, nabij Enschede in Twente.

Bekijk voorbeelden van op maat gemaakte boekenkasten die we eerder leverden of stel je vraag over een boekenkast op maat. Bekijk ook de andere wandvullende trend van nu: de cinewall. Maak je interieur helemaal af met de rest van onze meubels voor woonkamer en zithoek.

Een op maat gemaakte boekenkast een slimme investering, omdat deze perfect past bij de stijl en afmetingen van jouw huis. Wanneer je een kant-en-klare boekenkast koopt, moet je je vaak aanpassen aan de afmetingen van de kast en deze inpassen in jouw huis, ongeacht of deze wel of niet past bij jouw interieur. Dit kan leiden tot een kast die niet optimaal functioneert en er nét niet ‘af’ uitziet. Een op maat gemaakte boekenkast daarentegen, past perfect in de ruimte en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Ten tweede biedt een op maat gemaakte boekenkast meer ontwerpmogelijkheden. Als je een kant-en-klare boekenkast koopt, zijn de ontwerpopties vaak beperkt tot een paar standaardmodellen. Bij Lansink Interieurmeesters daarentegen, kun je de ontwerpdetails van jouw boekenkast personaliseren. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen die passen bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van jouw huis.

Ten derde biedt een op maat gemaakte boekenkast meer functionaliteit. Bij Lansink Interieurmeesters ontwerpen we jouw maatwerk boekenkast met opberg- en presentatiemogelijkheden die passen bij jouw levensstijl. Als je bijvoorbeeld boeken, tijdschriften en souvenirs wilt opbergen, bedenken we planken en compartimenten die precies passen bij jouw spullen. Als je jouw boekenkast echter wilt gebruiken om jouw collectie decoratieve voorwerpen weer te geven, dan zorgen we met bijvoorbeeld verlichtingsopties en glazen kastdeuren voor een optimale presentatie van jouw items.

Ten slotte biedt het kopen van een op maat gemaakte boekenkast bij meubelmaker Lansink Interieurmeesters uit Oldenzaal duurzaamheid en kwaliteit. We werken alleen met de beste materialen en als vakmensen staan wij ervoor om te zorgen dat jouw boekenkast jarenlang meegaat. Onze op maat gemaakte boekenkasten zijn gebouwd om lang mee te gaan en blijven er fantastisch uitzien, zelfs na jarenlang gebruik.

Een op maat gemaakte boekenkast is dus een verstandige investering voor elk huis. Het biedt de perfecte opslagruimte voor jouw boeken en andere belangrijke items, terwijl het ook een vleugje stijl en karakter aan jouw huis toevoegt. Als interieurmeesters zijn we altijd op zoek naar manieren om de ruimtes van onze klanten te verrijken en de functionaliteit van hun interieur te verbeteren. Een van de manieren waarop we dat doen, is door het ontwerpen en produceren van de perfecte, op maat gemaakte boekenkast. Onze showroom en werkplaats bevinden zich in Oldenzaal, waar we klanten uit de hele regio Twente bedienen, waaronder Enschede, Hengelo en Almelo. We werken nauw samen met onze klanten om hun wensen te begrijpen en een boekenkast te maken die past bij hun levensstijl en behoeften.

Waarom een boekenkast op maat in plaats van een standaard boekenkast?

 1. Maximale benutting van de ruimte – Met een op maat gemaakte boekenkast benut je elke centimeter van jouw ruimte. We stemmen de kast exact af op de afmetingen van de kamer en zorgen voor een perfecte pasvorm.
 2. Een unieke uitstraling – Een op maat gemaakte boekenkast is ontworpen om precies bij jouw persoonlijke stijl te passen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen om een unieke uitstraling te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak.
 3. Verbeterde functionaliteit – Met een op maat gemaakte boekenkast bepaal je zelf de indeling van de kast. Hierdoor zorg je ervoor dat de kast perfect aansluit bij jouw behoeften en boeken en berg je andere items op een efficiënte en georganiseerde manier op.
 4. Kwaliteit – Een op maat gemaakte boekenkast wordt met de hand gemaakt door vakmensen die de hoogste kwaliteitsnormen hanteren. Dit betekent dat je een kast krijgt die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik.
 5. Waardevermeerdering van jouw woning – Een op maat gemaakte boekenkast kan jouw huis in waarde doen stijgen. Potentiële kopers zien de mogelijkheden van een ruimte beter wanneer de ruimtes optimaal benut zijn.

Waarop moet je letten bij het bestellen van een boekenkast op maat?

 1. Stijl – Het is belangrijk om na te denken over de stijl die je wilt voor jouw boekenkast. Wil je een klassieke uitstraling of juist een moderne look? Lansink Interieurmeesters kan je helpen bij het kiezen van een stijl die past bij jouw persoonlijke smaak.
 2. Afmetingen – Het is belangrijk om nauwkeurige metingen van de ruimte te maken waar de kast komt te staan. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de boekenkast perfect past en er geen ruimte verloren gaat. Als je een boekenkast op maat laat maken door Lansink Interieurmeesters, dan komen wij vóór productie langs om de maten nauwkeurig op te nemen.
 3. Materiaal – Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals verschillende houtsoorten, metaal of glas. Het is belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en het onderhoud van het materiaal. Wij adviseren hier uiteraard in!
 4. Kleur en afwerking – Het kiezen van de juiste kleur en afwerking is essentieel om een boekenkast te creëren die past bij jouw interieur. Lansink Interieurmeesters biedt een onbeperkt scala aan afwerkingen om uit te kiezen.
 5. Indeling – De indeling van de boekenkast is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en het doel van de kast. Wilt je alleen boeken opslaan of ook andere items zoals foto’s of decoratieve objecten? Nodig ons uit, we denken graag mee!
 6. Budget – Het bestellen van een op maat gemaakte boekenkast is niet altijd duurder dan een standaardkast. Het is belangrijk om jouw budget in gedachten te houden bij het bepalen van het ontwerp en de materialen van de kast. We maken maatwerk boekenkasten voor ieder budget..
 7. Levertijd – Het produceren van een op maat gemaakte boekenkast kan langer duren dan het kopen van een voorraadkast uit de winkel. Het is belangrijk om rekening te houden met de levertijd bij het plannen van jouw interieurproject. Gemiddeld ligt onze levertijd tussen de 4-8 weken, maar in overleg is veel mogelijk! Zeker voor klanten uit Twente (omgeving Oldenzaal, Enschede) is een afspraak voor een op maat gemaakte boekenkast snel gemaakt.

Welke verschillende soorten boekenkasten bestaan er?

 1. Ingebouwde boekenkasten – Dit type boekenkast is perfect als je zoekt naar een naadloze integratie van de kast met de rest van het interieur. Ingebouwde boekenkasten passen perfect in nissen, hoeken en tussenruimtes.
 2. Vrijstaande boekenkasten – Vrijstaande boekenkasten zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een flexibele oplossing. Deze kasten kunnen overal in de kamer worden geplaatst en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.
 3. Zwevende boekenkasten – Zwevende boekenkasten zorgen voor een moderne en stijlvolle uitstraling. Dit type kast is bevestigd aan de muur en lijkt te zweven, wat zorgt voor een opvallende esthetiek.
 4. Roomdividers – Boekenkasten die van alle zijden mooi afgewerkt zijn en er van alle kanten goed uitzien. Vaak zijn roomdividers deels open, waardoor de ruimte een open gevoel behoudt.
 5. Draaibare boekenkasten – Draaibare boekenkasten bieden een opvallende en dynamische oplossing. De kast is bevestigd aan een draaibaar mechanisme, waardoor de kast om zijn as kan draaien en toegang biedt tot verschillende zijden van de kast. Vaak wordt een draaibare boekenkast toegepast als verborgen deur!

Boekenkast op maat uit Oldenzaal, Twente

Bij Lansink Interieurmeesters in Oldenzaal hebben we veel ervaring in het ontwerpen en maken van maatwerk meubels, waaronder op maat gemaakte boekenkasten. Door onze expertise en vakmanschap ben je verzekerd van een meubelstuk dat niet alleen mooi is om te zien, maar ook functioneel en duurzaam. Bij het maken van een maatwerk boekenkast wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken, zodat het meubelstuk een lange levensduur heeft. Op onze contactpagina vraag je gemakkelijk een offerte voor een op maat gemaakte boekenkast aan.

Onze boekenkasten op maat leveren we voornamelijk in de regio Twente, waaronder Oldenzaal, Enschede, Hengelo en Almelo.

Vraag een offerte aan voor jouw boekenkast Wie zijn Lansink Interieurmeesters? Inrichting van de woonkamer

Veelgestelde vragen

+
Hoeveel kost een op maat gemaakte boekenkast?
De kosten van een op maat gemaakte boekenkast zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, materialen en afwerkingen die je kiest. Lansink Interieurmeesters kan je helpen bij het bepalen van de kosten van jouw op maat gemaakte boekenkast uit Twente.
+
Kan ik mijn bestaande boekenkast laten aanpassen?
Ja, Lansink Interieurmeesters kan jouw bestaande boekenkast aanpassen aan jouw specifieke wensen. Dit kan variëren van het veranderen van de afwerking tot het aanpassen van de indeling.
+
Kan ik mijn boekenkast zelf ontwerpen?
Ja, bij Lansink Interieurmeesters kunt je jouw eigen ontwerp indienen en wij kunnen je adviseren over de haalbaarheid en de beste manier om jouw ontwerp tot leven te brengen. Indien nodig maken we hiervan kosteloos een 3D-ontwerp.
+
Hoe lang duurt het om een op maat gemaakte boekenkast te produceren?
De productietijd van een op maat gemaakte boekenkast kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en het materiaal. Bij Lansink Interieurmeesters streven wij ernaar om jouw kast zo snel mogelijk te produceren zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Gemiddeld ligt onze levertijd tussen de 4-8 weken, maar in overleg is veel mogelijk!
+
Kan ik materialen kiezen voor mijn boekenkast?
Ja, bij Lansink Interieurmeesters heb je volledige vrijheid in de keuze van materialen voor jouw boekenkast. Wij kunnen je adviseren over de beste materialen voor jouw ontwerp en budget.
+
Kan ik een boekenkast op maat laten maken voor een schuine wand?
Ja, bij Lansink Interieurmeesters kan je een boekenkast op maat laten maken voor elke ruimte, inclusief ruimtes met schuine wanden of plafonds.
+
Kan ik een boekenkast op maat laten maken voor een kamer met een laag plafond?
Ja, bij Lansink Interieurmeesters maken wij een boekenkast op maat die perfect past bij jouw kamer, zelfs als deze een laag plafond heeft. Wij kunnen de hoogte en breedte onbeperkt aanpassen aan jouw ruimte.
+
Is het mogelijk om verlichting toe te voegen aan mijn boekenkast?
Ja, wij kunnen LED-verlichting toevoegen aan jouw boekenkast om jouw boeken en andere items te accentueren en een warme en uitnodigende sfeer te creëren.