Inloopkast

Zoek je een op maat gemaakte inloopkast uit Twente? Een op maat gemaakte inloopkast van Lansink Interieurmeesters uit Oldenzaal (Twente) biedt opslagruimte voor kleding, schoenen, tassen en andere belangrijke persoonlijke items. Naast zijn praktische functie voegt een inloopkast op maat ook een vleugje esthetiek en karakter toe aan jouw ruimte. Wil je een inloopkast op maat laten maken voor jouw huis, lees hier dan meer over jouw maatwerk inloopkast uit Oldenzaal, nabij Enschede in Twente.

Een inloopkast op maat wordt vaak beschouwd als het ultieme luxe meubelstuk in een huis, maar het gaat verder dan alleen maar luxe. Het is een functioneel en essentieel onderdeel van elk huis en draagt bij aan zowel de praktische als esthetische aspecten van het dagelijks leven. Bij Lansink Interieurmeesters denken we graag mee over het praktisch nut van jouw inloopkast op maat. We zetten daarom de belangrijkste voordelen van een inloopkast op maat op een rij.

De belangrijkste voordelen van een inloopkast op maat

Organisatie en efficiëntie

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom een inloopkast op maat zo belangrijk is, is de organisatie die het biedt. Een goed georganiseerde inloopkast stelt je in staat om je kleding, schoenen, accessoires en zelfs andere huishoudelijke items op een overzichtelijke en efficiënte manier op te bergen. Dit helpt bij het minimaliseren van rommel en chaos in andere delen van het huis, waardoor je leefruimte geordend blijft.

Maximaliseren van de ruimte

Met een inloopkast op maat benut je de beschikbare ruimte optimaal. Of je nu te maken hebt met een kleine hoek in een slaapkamer of een ruime zolder die je wilt omtoveren tot een walk-in closet, een op maat gemaakte inloopkast wordt door Lansink Interieurmeesters ontworpen om perfect te passen bij de specifieke afmetingen en lay-out van de ruimte.

Persoonlijke stijl en voorkeuren

Met een inloopkast op maat druk jij je eigen stempel op het ontwerp en de indeling ervan. Of je nu een liefhebber bent van minimalistische esthetiek, een voorkeur hebt voor luxe materialen of specifieke opbergbehoeften hebt, een op maat gemaakte inloopkast wordt door Lansink Interieurmeesters ontworpen om volledig aan jouw persoonlijke stijl en voorkeuren te voldoen.

Investering in de waarde van het huis

Naast het verbeteren van je dagelijkse leefomgeving, kan een inloopkast ook de waarde van je huis verhogen. Een goed ontworpen en hoogwaardige inloopkast is een aantrekkelijk kenmerk dat de interesse van potentiële kopers kan wekken en de verkoopwaarde van je huis kan verhogen. Het is dus niet alleen een investering in je eigen comfort en gemak, maar ook in de toekomstige waarde van je woning.

Uniek en exclusief

Ten slotte biedt een op maat gemaakte inloopkast een niveau van exclusiviteit en individualiteit dat niet kan worden geëvenaard door standaardoplossingen. Door te putten uit de ervaring van Lansink Interieurmeesters, creëer je een inloopkast die volledig uniek is en perfect aansluit bij jouw levensstijl, behoeften en smaak.

Kortom, een inloopkast is veel meer dan alleen een luxueus meubelstuk. Het is een essentieel onderdeel van een goed georganiseerd huis dat zowel praktisch als esthetisch waarde toevoegt aan je leefomgeving. En door te kiezen voor een op maat gemaakte inloopkast, investeer je niet alleen in je eigen comfort en gemak, maar ook in de waarde en uniciteit van je huis.

De vele opties bij het ontwerpen van jouw inloopkast op maat

Een maatwerk inloopkast is niet zomaar een plek om je kleding op te bergen; het is de perfecte combinatie van organisatie en stijl. Bij het ontwerpen van jouw ideale maatwerk inloopkast vinden de ontwerpers van Lansink Interieurmeester het belangrijk om rekening te houden met verschillende opties en functionaliteiten die passen bij jouw behoeften en voorkeuren. We zetten de belangrijkste keuzes bij het ontwerpen van een maatwerk inloopkast op een rij.

Open kasten vs. dichte kasten

Het eerste onderscheid dat je moet maken bij het kiezen van een inloopkast is tussen open kasten en dichte kasten. De open kasten van Lansink Interieurmeesters zijn een mooie manier om je kleding en accessoires te presenteren, waardoor je een gevoel van ruimte en luchtigheid creëert. Ze zijn perfect voor diegenen die graag pronken met hun collectie en gemakkelijke toegang willen tot hun kleding.

Aan de andere kant bieden de dichte kasten van Lansink Interieurmeesters meer privacy en bescherming voor je kleding. Met dichte deuren houdt je je spullen uit het zicht en behoudt je een opgeruimder uiterlijk in je slaapkamer of kleedkamer. Dit is vooral handig als je van een minimalistische uitstraling houdt of wanneer het geheel geordend mag ogen.

Luxe inloopkast met draaideuren

Luxe inloopkast met draaideuren

Inloopkast op maat

Maatwerk inloopkast zonder deuren

Inloopkast met draaideuren vs. inloopkast met schuifdeuren

Wanneer je kiest voor kasten met deuren, dan volgt de keuze voor het type deur. Kasten met draaideuren zijn klassiek en bieden een traditionele uitstraling aan je inloopkast. Ze bieden gemakkelijk toegang tot de inhoud van de kast en zijn ideaal voor ruimtes waar de breedte van de kast niet beperkt is. Echter, houd er rekening mee dat draaideuren ruimte nodig hebben om te openen, wat kan resulteren in beperkte bewegingsruimte in kleinere kamers.

Aan de andere kant bieden kasten met schuifdeuren een moderne en ruimtebesparende oplossing voor inloopkasten. Schuifdeuren glijden zijwaarts langs de kast, waardoor je meer ruimte overhoudt in de kamer zelf. Dit maakt ze ideaal voor kleinere ruimtes of kamers met beperkte manoeuvreerruimte. Bovendien kunnen schuifdeuren een strakke en eigentijdse uitstraling geven aan je inloopkast.

Kleur en afwerking

Wanneer je een inloopkast op maat laat ontwerpen door Lansink Interieurmeesters, zijn de keuzes voor kleuren en afwerking enorm. Kies je voor een houtmotief of voor een effen kleur, ga je voor een klassieke uitstraling met paneeldeuren of voor strak en modern met een metallic tint? Laat je door Lansink Interieurmeesters inspireren en ontdek de oneindige mogelijkheden voor jouw maatwerk inloopkast.

Opslagmogelijkheden

Iedereen heeft zijn eigen manier van kleding opbergen en daarom vragen wij bij Lansink Interieurmeesters vaak wat jouw wensen zijn voor een op maat gemaakte inloopkast. Voor degene die veel ophangt plaatsen we roedes, voor degene die alles opvouwt plaatsen we (verstelbare) legplanken. Als er veel schoenen moeten worden opgeborgen, dan maken wij daar voorzieningen voor en als alles in manden gaat dan passen wij de vakken daarop aan. Ook houden we rekening met bijvoorbeeld opbergmogelijkheden voor beddengoed, seizoenskleding en specifieke accessoires.

De populairste items voor de inrichting van jouw inloopkast op maat

Misschien nog wel belangrijker dan de uitstraling van de inloopkast op maat, is het praktisch nut ervan. Achter de (al dan niet aanwezige) kastfronten zijn verschillende luxueuze opties denkbaar om jouw maatwerk inloopkast helemaal te laten aansluiten op jouw specifieke wensen. Hieronder volgen onze tien meest populaire items voor jouw kastinterieur:

 1. Geïntegreerde schoenenlades: Speciale lades ontworpen om je schoenencollectie netjes en georganiseerd te houden, waardoor elke paar schoenen een eigen plek heeft zonder de ruimte te veel in beslag te nemen.
 2. Kastroedes met LED-verlichting: Een innovatieve toevoeging die je kleding in de schijnwerpers zet. Kastroedes met ingebouwde LED-verlichting zorgen voor een heldere, goed verlichte kast, waardoor het gemakkelijker wordt om je favoriete outfits te selecteren. Een alternatief is ledverlichting in de zijwanden van de kast.

  Kastroedes met ledverlichting

  Kastroedes met LED-verlichting

 3. Ingebouwde spiegels: Strategisch geplaatste spiegels binnenin (of buiten) de kastdeuren bieden een handige plek om outfits te bekijken en te beoordelen zonder dat je de kast hoeft te verlaten.
 4. Sieradenlades: Speciale lades met vakjes en compartimenten voor het opbergen van sieraden, horloges of riemen, waardoor ze gescheiden blijven en gemakkelijk te vinden zijn wanneer je ze nodig hebt.
 5. Uittrekbare broekhangers: Bewaar je broeken netjes en kreukvrij met uittrekbare broekhangers, waardoor je gemakkelijk kunt kijken tussen je collectie en de perfecte broek kunt kiezen voor elke gelegenheid.
 6. Garderobeliften: Speciale kledingroedes die hoog in de kast geplaatst worden en met een draai naar beneden komen. Hierdoor kan je de hoogste kasten alsnog gebruiken voor het ophangen van kleding, zonder dat je een trap nodig hebt.
 7. Verstelbare legplanken: Flexibele legplanken die kunnen worden aangepast aan de hoogte van je kleding en accessoires, waardoor je de indeling van je kast kunt aanpassen aan je veranderende behoeften.
 8. Uittrekbare kledingroedes: Voor kasten die minder diep zijn dan de minimaal benodigde diepte voor kledinghangers, zijn uittrekbare kledingroedes een perfecte oplossing. Hierdoor kan je alsnog kleding ophangen, zelfs als de kast niet diep genoeg is
 9. Geïntegreerde wasmanden: Verborgen wasmanden binnenin de kast, waardoor je vuile kleding uit het zicht blijft en tegelijkertijd gemakkelijk toegankelijk is voor wanneer je gaat wassen.
 10. Slimme opbergoplossingen: Geavanceerde opbergsystemen en accessoires, zoals uittrekbare kledingrekken, draaiplateaus voor accessoires en op maat gemaakte opbergdozen, die de beschikbare ruimte maximaliseren en elke centimeter van de kast optimaal benutten. Denk ook aan uitklapbare strijkplanken, dassenhouders of draaibare handtasbeugels.

Met deze luxe invullingen wordt je op maat gemaakte inloopkast niet alleen een functionele opbergplaats, maar ook een stijlvolle en georganiseerde ruimte waarin je kleding en accessoires perfect tot hun recht komen. De op maat gemaakte inloopkast leveren we voornamelijk in de regio Twente, waaronder Oldenzaal, Enschede, Hengelo en Almelo.

Vraag advies voor jouw inloopkast op maat Bekijk voorbeelden van op maat gemaakte inloopkasten Offerte aanvragen voor jouw inloopkast